Övningar som bränner kalorier och bygger muskler

Om du undrar vilka typer av övningar du kan göra för att bränna kalorier och bygga starka muskler kan du tänka dig att prova på en sport eller en lagaktivitet. Löpning, cykling, simning, inlines, tennis, vandring och snabb promenad är alla bra aerobiska aktiviteter. Du kan också bygga upp en stark kroppskropp med övningar som knäböjningar och plankor.

Förutom att bygga upp styrka bygger motion också upp flexibiliteten, en viktig färdighet inom idrotten. Flexibilitet är en viktig färdighet för dansare, kampsportare och fotbollsspelare, och regelbunden motion hjälper till att utveckla flexibiliteten.

Vänlig motion rekommenderas inte för alla, men kan vara fördelaktigt för personer med kroniska hälsoproblem. Forskare som en gång avskräcktes förstår nu att stillasittande arbeten gör det svårt att få in motion i ett fullspäckat schema. Om du är en upptagen yrkesman eller har ett jobb med hög stress kan du ändå få tid att träna. Om du lägger till några minuters fysisk aktivitet i ditt dagliga schema varje dag kan du må bättre och minska risken för skador.

Om du har ett medicinskt tillstånd eller funktionshinder kan din läkare råda dig att diskutera dina träningsmål med honom eller henne. Ett bra mål för de flesta människor är att motionera i minst 20 minuter ett par gånger i veckan. Om du inte är i form bör du dock börja långsamt. Det är bäst att träna minst 20 minuter åt gången och bygga upp den mängden när tiden tillåter. Om du är osäker på din konditionsnivå bör du diskutera dina mål med en läkare innan du börjar ett nytt träningsprogram.

Mental nytta av motion

De fysiska fördelarna med motion sträcker sig långt bortom det fysiska utseendet. Fysisk aktivitet kan förbättra humöret, minska stress och öka sömnen. Forskning visar att regelbunden motion kan förbättra immunförsvaret och hjälpa en person att klara av vardagen. Det är också ett utmärkt sätt att lägga år till sitt liv och förbättra sexlivet. Men vilka är de mentala fördelarna med motion? Låt oss ta reda på det. Läs vidare för att få reda på några av de främsta skälen till att träna regelbundet.

En ökad nivå av fysisk aktivitet är också bra för kroppens mentala hälsa. Motion har visat sig minska stresshormoner och öka endorfiner, en kemikalie som främjar ett positivt humör. Det ger också en person en känsla av ökad styrka och välbefinnande och kan öka självkänslan. Motion är ett utmärkt sätt att träffa nya människor och lindra stress. Det är dock viktigt att rådgöra med sin läkare innan man påbörjar ett träningsprogram.

Förutom att förbättra den kardiovaskulära hälsan förbättrar motion hjärnans funktion. Den ökar hjärtfrekvensen, vilket stimulerar produktionen av neurohormoner som förbättrar humöret och kognitionen. Motion har visat sig förbättra hippocampusfunktionen hos äldre vuxna, vilket är avgörande för minnet. Motion bidrar till att detta område av hjärnan växer. Dessutom förbättrar regelbunden motion den allmänna mentala funktionen och ökar nivåerna av antioxidanten glutation. Som ett resultat av detta har motion många fördelar för hjärnan.

Fördelarna med aerob träning

När man tänker på aerob träning kan man tänka sig Denise Austin som gör jazzercise. Men aerob träning har mer att erbjuda än att bara dansa runt i vardagsrummet. Termen kan avse en mängd olika träningsformer, från step aerobics till högintensiva rutiner. Intensiteten i din träning är också en viktig faktor för din konditionsnivå. Nedan listas några tips för ett roligt träningspass. När du väl behärskar grunderna kan du gå vidare till mer utmanande rutiner.

Om du är nybörjare på träning kan du börja med kortare pass med promenader eller löpning varje dag. Börja med en promenad på tio minuter innan du går till jobbet eller vid lunchtid. När du blir mer aktiv kan du arbeta dig upp till längre promenader om du känner dig redo. Prova att växla mellan att gå och springa i en minut vardera. När du väl har fått in det kan du prova att göra intervaller oftare. På så sätt ökar du gradvis din puls och går ner i vikt.

Efter aerob träning börjar dina mitokondrier öka i antal och aktivitet. Mitokondrierna är dina cellers kraftverk och hjälper till att förbränna kolhydrater och fett. När du utför aerob träning fördubblas dina mitokondriers aktivitetsnivåer, vilket är ett betydande resultat. Mitokondriernas ökade aktivitet är en positiv indikator på allmän hälsa och kondition. Det betyder att du får upp pulsen när du tränar och att dina muskler förbränner fett.

Fördelar och nackdelar med övningen Dips

Övningen dips är ett viktigt träningspass för överkroppen som kan användas för calisthenics eller bodybuilding. Denna övning har fördelar för många människor, men dess nackdelar bör inte förbises. James har tränat sedan han var 15 år gammal och äger sitt eget hemmagym. Han tycker om att dela med sig av sina erfarenheter till andra. Nedan följer några av anledningarna till varför dips är en bra övning.

För att utföra dip står du mellan de två dipstängerna och håller i handtagen. Börja med att sänka dig långsamt och böj armbågarna och knäna. Efter doppningen lyfter du långsamt upp kroppen igen och upprepar processen. Det är viktigt att hålla en jämn takt så att kroppen inte översträcks. Om dina dips är svåra kan du justera rörelsemängden. I takt med att din styrka förbättras kan du öka intensiteten i övningen.

Dips är ett utmärkt val för att bygga upp överkroppens styrka och muskelmassa. Eftersom de kräver hela kroppen kan du enkelt skala upp eller ner för att möta din konditionsnivå. Så länge du använder god form är dips en utmanande övning för både nybörjare och erfarna lyftare. Förutom att använda dips som en fristående övning finns det också många variationer och intensiteter. Du kan till exempel börja med enkla dips och sedan gå vidare till mer avancerade variationer.

Till skillnad från traditionella dips hjälper pendeleffekten armarna att sträcka ut sig. Pendeleffekten hjälper armarna att aktivera bröstet. Pendeleffekten gör det svårt för armbågarna att komma tillbaka rakt. Därför är det viktigt att ha ett ordentligt stöd när man utför dips. Annars kan dipsövningen vara farlig. Om du är nybörjare bör du rådgöra med en tränare innan du utför den här övningen.

Hur man utför Burpees-övningen på rätt sätt

En vanlig träningsrutin är burpees-övningen, som tränar hela kroppen. Så länge du inte hoppar över några steg, fokuserar på rätt teknik och ser till att du inte böjer ryggen eller har för hög intensitet under övningen. Du kan utföra burpees hur många gånger du vill, men om du är osäker på hur du gör dem korrekt kan du överväga att följa dessa tips. Den här övningen är utmärkt för att utveckla kardiovaskulär hälsa och för att bränna kalorier.

Övningen burpees är en utmärkt konditionsövning som kan utföras flera gånger i veckan. Det är viktigt att ha starka axelmuskler innan du börjar med burpees, eftersom de är svåra att utföra utan tillräckligt stöd. Burpees är ett utmärkt tillägg till din vanliga träningsrutin, eftersom du får extra styrka och kondition när du hoppar rakt upp i luften. För att undvika smärta i knäna bör du öva på att utföra dessa burpees tillsammans med en partner så att du kan säkerställa korrekt form.

Om du är nybörjare ska du försöka utföra minst fem burpees åt gången. Börja med ett litet antal repetitioner och öka när du blir starkare. Nybörjare kanske vill börja med åtta till tio repetitioner och arbeta upp till mer utmanande rutiner med tiden. Kom ihåg att ju fler burpees du kan göra, desto fler kalorier förbränner du. Men om du inte riktigt är redo för det kan du lägga till vikter till övningen.