Skapa webbplatser

Webbutveckling är processen att skapa webbplatser och andra webbaserade applikationer. Området delas främst in i front-end och back-end utveckling, där front-end utvecklaren fokuserar på användargränssnittsdesign och back-end utvecklaren ser till att webbplatsens funktionalitet och data hanteras korrekt. Framsidan av en webbsida omfattar allt som användarna kan se, till exempel färg, text, bilder och knappar. Front-end-utvecklaren använder HTML, CSS och JavaScript för att binda ihop elementen och få dem att se ut och fungera korrekt.

Back-end-utveckling omfattar servern som är värd för en webbplats, ett program för att köra webbplatsen och en databas för att lagra data. Backend-utvecklaren skriver datorprogram som ser till att servern, programmet och databasen fungerar smidigt tillsammans för att leverera en webbplats till användaren.

Det är viktigt att ha goda kodningsfärdigheter för webbutveckling, liksom att vara uppmärksam på detaljer och kreativitet. En vilja att lära sig nya kodningstekniker är avgörande, eftersom tekniken förändras snabbt. Kreativt tänkande är viktigt för att en webbutvecklare ska kunna utveckla och underhålla webbplatser som är lätta att navigera för användarna, attraktiva för besökare och sökmotorvänliga. Att skapa en webbplats som uppfyller denna standard är en viktig del av varje företag.

Om du är intresserad av en karriär som webbutvecklare är det en bra idé att börja arbeta med en portfölj för att visa arbetsgivare dina färdigheter och erfarenheter. Med en portfölj kan du också hålla koll på dina projekt, vilket kan vara till hjälp i ditt jobbsökande.

Förstå grunderna för utveckling av webbsidor

Vebsidutveckling innebär att skriva kod för att få webbplatser och mobilappar att fungera. Det kräver kunskap om språk som HTML, JavaScript och CSS, samt en djup förståelse för hur en webbplats design påverkar dess prestanda på olika enheter och plattformar.

En webbsida är en fil som lagras på en server och som laddas på din webbläsares skärm via en internetanslutning. En webbsida kan innehålla innehåll, bilder, navigering och andra element. Den grundläggande strukturen för en webbsida byggs upp med hjälp av HyperText Markup Language (HTML). Detta lättlästa programmeringsspråk har funnits sedan 1990-talet och kan användas för att skapa alla typer av webbplatser.

En annan viktig pusselbit är Cascading Style Sheets (CSS), ett stilbladsspråk som ger stilinstruktioner för HTML-element. Det kan till exempel handla om att lägga till typsnitt, ändra färger, ställa in inriktning eller skapa rutnät.

Innan du börjar arbeta med din webbsida är det en bra idé att ha några mål och en solid vision av hur webbplatsen ska se ut. Om du vet vem din målgrupp är och vad du vill kommunicera hjälper det dig att utveckla en solid färdplan för din nya webbplats, vilket kommer att spara tid på vägen när det gäller att utforma den faktiska webbplatslayouten.

Wireframes och prototyper

En wireframe är ett enkelt visuellt verktyg som visar var rubriker, text och andra element kommer att placeras på en enskild webbsida. Detta hjälper dig att få en bättre uppfattning om hur din webbplats kommer att se ut innan den tas i drift och ger din utvecklare en bättre uppfattning om vad du tänker dig.

De fem bästa kurserna i webbutveckling

Kurser i webbutveckling hjälper dig att utveckla färdigheter för att bygga webbplatser, mobilapplikationer och digitalt innehåll. De kan tas online eller på plats och varierar från gratis självstudier till betalda kurser med mentor som ger dig en jobbgaranti.

Den bästa introduktionskursen i webbutveckling

Det första steget för att utveckla en webbplats är att förstå grunderna i den teknik som gör det möjligt. Den här introduktionskursen lär dig hur du skriver HTML- och CSS-kod för att skapa webbsidor. Du lär dig också om tillgänglighet, en viktig färdighet för moderna webbutvecklare. Kursen är baserad på de senaste webbstandarderna och täcker ämnen som responsiv webbdesign, kodning med Bootstrap, jQuery med mera.

JavaScript och React

Om du vill lägga till interaktiva funktioner på din webbplats behöver du kunna lite JavaScript. Den här kursen lär dig grunderna i detta kraftfulla programmeringsspråk och låter dig börja bygga interaktiva applikationer direkt.

Python för webbutveckling

Om Python är ditt favoritspråk och du vill komma igång med webbutveckling är den här självstudiekursen från Coding Dojo ett utmärkt val. Du får tillgång till alla verktyg du behöver och din handledare kommer att vara där för att ge regelbunden feedback på ditt arbete.

Oavsett om du precis har börjat eller är en erfaren programmerare med viss erfarenhet finns det något för alla på den här listan över de bästa kurserna i webbutveckling. Varje kurs lärs ut steg för steg och fokuserar på praktiska projekt som du kan visa upp för rekryterare eller använda för att bli anställd.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

  • Väckapplikationsutveckling är en process för att bygga mjukvarulösningar som körs i en webbläsare.
  • Det är ofta snabbare och mer kostnadseffektivt än native appar, som måste byggas för en specifik mobilplattform.
  • För att skapa en webbapplikation krävs en grundlig förståelse för din målgrupp och det problem du vill lösa.
  • Detta kan hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är lämpliga att inkludera i din produkt.

Grunderna för utveckling av webbapplikationer

Väveapplikationsutveckling är processen för att bygga specifika Internetplattformar eller applikationer med hjälp av en server-klientprogrammeringsarkitektur. Det är ett brett område som omfattar e-handel, innehållshanteringssystem, onlineformulär och många andra typer av applikationer.

De bästa utvecklarna av webbapplikationer skapar produkter som löser problem som de själva eller deras målgrupp regelbundet ställs inför. Det kan handla om enkla uppgraderingar av befintliga produkter eller tjänster, eller till och med en ny produktidé som är en betydande uppgradering jämfört med konkurrenterna.

Utveckling av ett koncept

Det första steget i varje projekt är att skapa ett tydligt koncept. Detta kan vara ett grovt utkast till en produkt eller tjänst, eller helt enkelt en översikt över hur din app kommer att fungera. Helst bör det innehålla en tydlig karta över användarens resa som kommer att vägleda dig genom designfasen.

När du har din första konceptuella skiss på plats är det dags att börja prototypera och wireframing av appen. Detta kommer att hjälpa dig att exakt skildra hur din webbplats kommer att se ut på olika skärmstorlekar och bredder.

Progressiva webbappar

En progressiv webbapp är en app som fungerar och känns som en vanlig webbsida, men som gör det möjligt för användarna att installera den på sina hemskärmar eller få push-notiser. Det är ett utmärkt sätt att kombinera den personliga upplevelsen av inbyggda appar med webbteknikens användarvänlighet och kompatibilitet med flera plattformar. Det blir alltmer populärt och några företag drar redan nytta av det, till exempel Starbucks och Twitter.

Vad är WordPress-utveckling?

  • WordPress-utveckling är ett brett område som omfattar utveckling av själva plattformen, skapande av plugins och teman samt hjälp till kunder att bygga sina webbplatser.
  • Avhängigt av dina färdigheter och din expertis kan du specialisera dig på ett av dessa områden eller arbeta inom alla tre..