Webbutveckling är ett mångsidigt område

Det kräver en god förståelse för många tekniker. Det finns tre nivåer av webbutveckling: frontend, backend och databasteknik.

Det finns många kurser tillgängliga online. Varje nivå kräver en viss nivå av expertis. Att välja en lämplig kurs beror på vilken bransch du vill arbeta inom. Efterfrågan på webbutvecklare ökar. Från 2014 till 2026 kommer denna bransch att lägga till nästan 244 000 nya jobb. Lönerna för dessa tjänster kommer dock att variera beroende på plats. Du kan utforska lönemöjligheter på webbplatser som Indeed.com för att hitta de bäst betalda tjänsterna. Även om lönerna kommer att variera beroende på plats är webbutveckling ett område som förväntas växa snabbt under det kommande decenniet.

Utvecklare kan specialisera sig på frontend- eller backend-webbutveckling. Frontend-utvecklaren hanterar webbplatsens layout och design. De använder HTML, CSS och JavaScript för att utveckla de visuella elementen på en webbplats. Dessutom måste de använda en mängd olika serverbaserade språk för att utveckla effektiva webbapplikationer. Backend-utvecklaren skapar de serverbaserade komponenterna på en webbplats.

Webbutveckling kan kräva mycket arbete. Det kräver också kommunikation mellan ett webbutvecklingsteam och marknadsförings- eller ekonomiteamen. När utvecklingsprocessen är klar ska kunden kunna tillhandahålla innehållet för webbplatsen. Om det finns några ändringar som behöver göras kan webbutvecklingsteamet samarbeta med kunden för att justera ordantalet, teckengränserna och storleken på bilderna. När innehållet är färdigt kommer designen att slutföras. Därefter kommer utvecklaren att koda webbplatsen så att den blir funktionell.

Vebbsidans utveckling och design

Processen för utveckling av webbsidor omfattar både utformning och programmering av sidans främre och bakre del. Att utveckla framsidan är den del av processen som användarna kan se, medan programmeringen av baksidan gör det möjligt för utvecklarna att lagra data och säkerställa webbplatsens funktionalitet. I processen ingår också att vara värd för webbplatsen och att uppdatera innehållet på sidan.

Studenter som registrerar sig i programmet för utveckling och design av webbsidor kommer att lära sig HTML, CSS3, Bootstrap, XML, JavaScript, PHP och Python. De kommer också att få en introduktion till Adobe Creative Cloud. För att kunna gå det här programmet bör eleverna vara detaljorienterade och tycka om att forska på Internet. Programmet kräver att eleverna har gått minst tre år på gymnasiet, men eleverna kan kanske börja i en tidigare ålder om de har läst engelska.

För att utveckla webbsidor krävs förutom design även skapandet av en webbplats server. Även om det är möjligt att programmera sin egen server är det vanligare att hyra utrymme från ett webbhotell. Värdföretag tar vanligtvis betalt baserat på hur många sidor du vill ha, hur mycket data du vill lagra och hur mycket trafik du förväntar dig. Många webbdesignföretag erbjuder hosting som en del av sina paket, vilket kan vara ett prisvärt och bekvämt alternativ.

Alternativt kan du använda ett verktyg för att skapa webbsidor, till exempel Wix, för att bygga din egen webbplats. Wix är en webbplatsbyggare som du kan dra och släppa och erbjuder ett gratiskonto med begränsad bandbredd och lagringsutrymme. Det finns även premiumplaner, beroende på dina behov. Weebly erbjuder också drag-and-drop-webbplatsbyggare, och de har också en app-butik och en premiumplan.

Fördelar med PHP-webbutveckling

PHP är ett populärt språk för webbutveckling, med en mängd resurser online och offline. Det har också ett stort användargemenskap, vilket gör att du kan lära dig av och dela din kunskap med andra utvecklare. Förutom ett brett utbud av resurser är PHP ett programmeringsspråk med öppen källkod, vilket gör det enkelt för dig att hitta och använda kod från andra webbplatser.

PHP-ramverk hjälper utvecklare att minska utvecklingstiden genom att automatisera flera uppgifter. Detta inkluderar autentisering, sessionshantering, caching, URL-mappning med mera. Detta kan hjälpa utvecklare att slutföra sina projekt snabbare och mer effektivt. Detta är en viktig fördel för företagswebbplatser. Förutom skalbarhet är PHP lätt att modifiera. Det innebär att du inte behöver skriva om koden varje gång du vill lägga till en ny funktion eller funktionalitet på din webbplats.

PHP är också mycket lätt att lära sig. Även personer utan programmeringserfarenhet kan bygga en grundläggande webbsida med hjälp av en PHP-fil. Det är också gratis, vilket gör det otroligt kostnadseffektivt att utveckla. Därför är det ett utmärkt val för små företag eller privatpersoner som vill förbättra sina webbplatser.

PHP är ett populärt skriptspråk med öppen källkod som används för webbutveckling. Det har en stor gemenskap av utvecklare, så du kommer inte att arbeta ensam med dina projekt. Dessutom är PHP öppen källkod, vilket gör det gratis för alla att använda.

Hur man blir en WordPress-utvecklare

WordPress-utveckling är ett utmärkt sätt att bygga en webbplats, särskilt om du är bekant med HTML, CSS eller JavaScript. WordPress erbjuder en flexibel plattform med tusentals plugins, eller små program, som ger extra funktionalitet. Med det nya REST API kan utvecklare skapa fristående program. Dessa plugins kan hjälpa en webbplats att utföra mer komplexa uppgifter, t.ex. skapa ett kontaktformulär.

Förutom att skapa vackra teman och plugins kan utvecklare också förbättra WordPress kärnmekanik. Även om det finns ett antal vägar att gå för att bli WordPress-utvecklare är det bäst att börja i liten skala och fokusera på ett specifikt område av plattformen. WordPress-gemenskapen är mycket stödjande och vill stödja nya utvecklare.

Det är en bra idé att besöka WordPress-gemenskapens forum regelbundet. Genom att publicera idéer och förslag kommer du att etablera dig som en professionell utvecklare. Du kan också starta en WordPress-utvecklingsblogg och dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter till gemenskapen. Detta är ett utmärkt sätt att interagera med gemenskapen och bygga länkar till andra framstående WordPress-bloggar. Detta kommer att öka dina chanser att få ett jobb. Det är också en bra idé att nätverka med andra utvecklare och få exponering för relevanta branschnyheter.

När du letar efter ett WordPress-utvecklingsföretag är det viktigt att kontrollera deras erfarenhet och referenser. De bästa utvecklarna kommer att vara transparenta när det gäller deras process och erfarenhet, liksom deras avgifter. Ett företag som är öppet om sin process gör det lättare för dig att göra det bästa valet.

Hur man engagerar sig i WordPress-utveckling

  • WordPress är ett innehållshanteringssystem med öppen källkod som har en stor gemenskap av frivilliga utvecklare.
  • Tusentals personer bidrog till den senaste stabila versionen av WordPress, och tusentals fler arbetar fortfarande frivilligt med olika aspekter av programvaran.
  • Dessa frivilliga arbetar med allt från översättningar till mobilapplikationer och support.
  • Du kan engagera dig i kärnan av WordPress-projektet genom att bidra till projektets kodbas, eller så kan du fokusera på andra viktiga områden.

WordPress-plugins – viktiga plugins för WordPress-webbplatser

Det finns många olika WordPress-plugins tillgängliga för att förbättra utseendet och känslan på din webbplats. Om du vill skapa en webbplats som sticker ut från konkurrenterna kommer du att bli glad att veta att det finns hundratals av dem tillgängliga. Vissa av dem är helt gratis, medan andra är premium. Alla kan lägga till olika typer av funktionalitet till din webbplats.

Plugins är programvaror från tredje part som kan installeras via WordPress instrumentpanel. De är utformade för att förbättra din webbplats funktionalitet och utseende samt förbättra säkerheten och hastigheten. Du kan också använda WordPress-plugins för att skydda din webbplats från skadlig kod och förbättra dess sökmotoroptimering. Några av de viktigaste insticksprogrammen för WordPress-webbplatser är:

När du väljer ett plugin, se till att välja det bästa för din webbplats behov. Premiumplugins har bättre support och uppdateras regelbundet. Gratis plugins kan laddas ner från den officiella WordPress Plugin Directory. Det är också viktigt att titta på recensioner om insticksprogrammet för att se hur nöjda andra har varit med det. Om recensionerna är negativa är det bäst att leta någon annanstans efter insticksprogrammet.

När du har laddat ner insticksprogrammet kan du installera det på din webbplats genom att följa instruktionerna på webbplatsen. Du kan installera WordPress-plugins med två olika metoder: manuellt eller automatiskt. Beroende på vilket insticksprogram du väljer kan du antingen installera insticksprogrammet via WordPress administrationsområde eller ladda upp filen med hjälp av insticksprogramkatalogen. I båda fallen tar det några minuter att installera och aktivera insticksprogrammen.