Att arbeta som rörmokare

Att arbeta som rörmokare

Rörmokare, eller VVS-montör som det egentligen heter, är ett spännande arbete för den som intresserar sig för teknik och problemlösning. Dom behövs överallt och vare sig man bor i Stockholm eller i Skåne så finns en stor efterfrågan på yrkeskunniga. Dagarna kan vara väldigt varierande och man jobbar oftast självständigt. Man möter många kunder och andra hantverkare i sitt yrke så även om man jobbar mycket ensam så finns även en social del som många uppskattar.

Ingen dag är den andra lik

Att arbeta som rörmokare är ett varierande jobb som bjuder på arbetsdagar av alla dess slag. Man kan jobba både på stora byggen i till exempel Stockholm, då tillsammans med andra hantverkare där man spelar en viktig roll för slutresultatet. Det är även vanligt att man arbetar hemma hos privatpersoner, ofta i samband med en köks- eller badrumsrenovering. Det kan också gälla akuta problem som behöver lösas på ett effektivt sätt, där någon kanske har stopp i avloppet och någon annan har en ledning som står och droppar vatten. I sådana lägen är det ovärderligt att få hjälp av en rörmokare.

Efterfrågad yrkesgrupp

I Stockholm men också i många andra städer råder brist på rörmokare och det är en minst sagt efterfrågad yrkesgrupp. Vare sig man jobbar som anställd eller har en egen firma behöver man aldrig oroa sig för att gå utan jobb. Det är snarare så att antalet verksamma rörmokare idag inte räcker till för att täcka den efterfrågan som finns. Detta kan givetvis medföra en hel del stress men man kan också se det som en trygghet att det finns gott om jobb.

Anställd eller egen

Många verksamma inom den här yrkesrollen jobbar på sin egen firma. I Stockholm där både bristen och efterfrågan är stor är det inga problem att starta eget och ändå klara sig bra. Eftersom man arbetar på många olika platser kan man ha hemmet som utgångspunkt om man så vill, för att sedan bara ha en firmabil att ta sig runt med. Det finns såklart även många både stora och små företag där man kan söka anställning om det passar en bättre. Det medför en trygghet som många gillar och man behöver inte ta samma ansvar som den som driver en egen firma.